Ejuke fopte Blind tijdens Heerenveen - Ajax: 'Na twee, drie keer heb ik het door'

Ejuke fopte Blind tijdens Heerenveen - Ajax: 'Na twee, drie keer heb ik het door'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 08:05vr 05-06-2020 om 08:05

Chidera Ejuke is een dribbelaar pur sang en dat zal waarschijnlijk niet meer veranderen. Dat vertelt de Nigeriaanse revelatie van sc Heerenveen in een uitgebreid interview met Voetbal International. Hij houdt van 'het spel' met zijn directe tegenstanders.

"Ik hou ervan, ik doe het al mijn hele leven", zegt Ejuke over zijn dribbelkunsten. "Het zit deels in mijn genen, denk ik, maar het komt ook door het spelen op straat. Toen ik jong was in Nigeria, ging het altijd maar om één ding: je man passeren. Die mindset zit diep in mij geworteld en gaat er ook niet meer uit. Mijn instinct is: wat de situatie ook is, ik moet gewoon gaan dribbelen."

Ejuke geniet van het spel met zijn directe tegenstanders. "Soms krijg je verdedigers tegenover je die pittig zijn, maar als zij me de bal afpakken, geeft me dat ook weer een inzicht in hoe ze tackelen. Als dat twee, drie keer gebeurt, heb ik meestal door hoe ik ze kan passeren."

"Tegen Daley Blind van Ajax ging dat bijvoorbeeld zo", vervolgt Ejuke. "Hij dekte ver door en zat telkens heel kort op me, maar toen liet ik de bal een keer lopen en ging ik er aan de andere kant langs. Tegen zulke ervaren verdedigers moet je iets vinden wat in jouw voordeel is, in dit geval was dat mijn snelheid."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws