'Afmaker' Romero kan borst natmaken bij PSV: 'Schmidt wil geen moment rust'

'Afmaker' Romero kan borst natmaken bij PSV: 'Schmidt wil geen moment rust'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 21:55vr 05-06-2020 om 21:55

Maximiliano Romero mag zich binnenkort opnieuw bewijzen bij PSV, na een jaartje op huurbasis bij Vélez Sarsfield. Clubwatcher Maarten Wijffels verwacht dat de Argentijnse spits – in januari 2018 voor tien miljoen euro naar Eindhoven gehaald – zijn borst nat kan maken.

Romero werd tijdens zijn eerste PSV-periode geteisterd door blessures: mede daardoor kwam hij tot slechts twee optredens in de hoofdmacht en elf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden namens Jong PSV. Binnenkort mag hij zich bewijzen aan de nieuwe PSV-trainer, Roger Schmidt. "Ik ben wel benieuwd", aldus Wijffels in een video-item van het Algemeen Dagblad. "De keren dat we hem gezien hebben, profileerde hij zich echt als een afmaker. Een speler die aan het eind van een aanval staat en dan de bal erin schiet."

Schmidt neemt hier echter geen genoegen mee, weet de AD-journalist. "In Nederland wordt sowieso meer van spitsen verwacht. En Schmidt wil dat zeker. Die wil dat die jongens meters maken, afjagen, ballen veroveren... Geen moment rust hebben in een wedstrijd. En ik wil wel eens zien of Romero de omschakeling maakt."

Romero heeft bij zijn oude liefde Vélez Sarsfield in ieder geval ritme op kunnen doen. In 25 officiële wedstrijden was hij goed voor zeven doelpunten en drie assists.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Breekt Romero ooit nog door in PSV 1?

Ja
40%
Nee
60%
(5603 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws