Meijer lyrisch: 'Alleen gezien bij Gerrard en hij doet ook denken aan Van Persie'

Meijer lyrisch: 'Alleen gezien bij Gerrard en hij doet ook denken aan Van Persie'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 09:38za 06-06-2020 om 09:38

Erik Meijer vindt dat Kai Havertz wel wat weg heeft van een jonge Robin van Persie. De oud-spits van Bayer Leverkusen en Liverpool is enthousiast over de twintigjarige Duitse spelmaker.

"Hij is jong, scoort veel en alles wat hij doet ziet er zo gemakkelijk uit, alsof het geen moeite kost. Dat valt op", zegt Meijer, tegenwoordig analist bij Sky, tegen de NOS. "Oudere spelers zoeken hem ook, dat is natuurlijk leiderschap. Dat heb ik in mijn eigen loopbaan bij één man meegemaakt en dat is Steven Gerrard. Die is wel redelijk goed terechtgekomen."

"Hij doet me een beetje denken aan een jonge Van Persie", vervolgt Meijer. "Havertz is ook vrij lang, heeft een goede basistechniek, is linksbenig en graag in beweging met gevoel voor de ruimte. Ik denk dat dit laatste zijn grootste wapen is, Havertz heeft die radar, weet waar hij naartoe moet bewegen. Eigenlijk is hij met zijn 20 jaar al compleet en dat valt natuurlijk op."

Havertz wordt in verband gebracht met clubs als Liverpool, Manchester United, Real Madrid en Bayern München. Meijer hoopt dat de Duitse international een stap maakt in de Bundesliga, voordat hij naar de Premier League vertrekt. "Voor zover dat tegenwoordig nog mogelijk is, met die enorme bedragen. Ik kan me voorstellen dat zo'n jongen denkt: laat ik het nu maar doen, straks schopt iemand me volgende week verrot en kan ik het nooit meer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws