Barcelona heeft na 147 dagen heugelijk nieuws: Suárez is 'ontslagen'

Barcelona heeft na 147 dagen heugelijk nieuws: Suárez is 'ontslagen'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 14:46za 06-06-2020 om 14:46

FC Barcelona kan volgend weekeinde bij de herstart van de Primera División weer een beroep doen op Luis Suárez. De aan zijn knie geopereerde aanvaller is zaterdag 'ontslagen' door de medische staf van de Catalaanse topclub.

Suárez moest bijna vijf maanden toekijken, nadat hij in januari onder het mes ging. De 33-jarige Uruguayaan hervatte begin mei alweer de individuele training en Barça meldt zaterdag dat hij van de partij is tegen Real Mallorca volgende week zaterdag. Met veertien treffers in 23 optredens heeft Suárez een belangrijk aandeel in de productie van de regerend Spaans kampioen.

'Na zoveel inspanning, opoffering en hard werk ben ik eindelijk ontslagen', schrijft Suárez op Twitter. De terugkeer van de oud-speler van FC Groningen, Ajax en Liverpool is een welkome opsteker voor Barça, dat nog niet zeker weet of het over Lionel Messi kan beschikken. De Argentijnse ster heeft last van zijn rechterbeen en trainde de afgelopen dagen individueel, al zijn de Catalanen hoopvol dat hij op tijd hersteld is.

Barça verdedigt met nog elf duels te spelen een voorsprong van twee punten op aartsrivaal Real Madrid.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws