Van der Vaart verkiest Crouch boven Zlatan: 'Wij zouden bier hebben gedronken'

Van der Vaart verkiest Crouch boven Zlatan: 'Wij zouden bier hebben gedronken'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 15:46za 06-06-2020 om 15:46

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 15:57za 06-06-2020 om 15:57

Rafael van der Vaart verkiest Peter Crouch boven onder meer Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo in zijn beste elftal met spelers waarmee hij heeft samengespeeld. Vooral de humor, Crouch en Van der Vaart konden geweldig met elkaar opschieten, blijft de Nederlander bij.

"Waarom? Dat is simpel, ik houd van grappige gasten", begint Van der Vaart in een Zoom-gesprek met Crouch, geciteerd door The Daily Mail. "Dus als ik er één moet kiezen, dan ben jij het. Nee, serieus. Herinner je onze eerste trainingssessie? Je bent zo lang, maar mensen onderschatten altijd hoe goed jij was met je voeten. Je verbaasde me in die eerste sessies. We hadden meteen een goede connectie. Bij mijn eerste zes doelpunten gaf jij bijna alle assists."

De prestaties op het veld waren goed, maar ook naast het veld konden de twee geweldig met elkaar opschieten. "Je genoot van ieder moment van je carrière en ik was hetzelfde", aldus Van der Vaart. "Deze dagen zie ik zoveel serieuze mensen, je mag niet lachen, geen grapjes maken. Onze generatie, wij hadden plezier."

Ronaldo
Van der Vaart denkt daarbij terug aan een wedstrijd in het Real Madrid-shirt. "Ik vond het altijd belangrijk dat we de wedstrijden wonnen, het maakte me niet uit wie de doelpunten maakte. Veel aanvallers zijn zo egoïstisch... Ik speelde met Cristiano Ronaldo: we wonnen met 6-0 van Sporting Gijón. Ik maakte een hattrick, maar hij scoorde niet en hij was zo boos in de kleedkamer. Normaal gesproken, als wij daar dan hadden gezeten, hadden we bier gedronken", lacht Van der Vaart met Crouch.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws