Twente heeft technisch directeur eindelijk binnen: contract van maximaal één jaar

Twente heeft technisch directeur eindelijk binnen: contract van maximaal één jaar

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 16:38za 06-06-2020 om 16:38

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 16:46za 06-06-2020 om 16:46

FC Twente heeft de nieuwe technisch directeur officieel bekend gemaakt. Jan Streuer volgt Ted van Leeuwen op in de Grolsch Veste: de voormalig Twente-speler tekent een contract voor maximaal één jaar.

Algemeen directeur Paul van der Kraan is tevreden met de aanstelling van Streuer. "We zijn verheugd dat we in de persoon van Jan Streuer een nieuwe technisch directeur hebben gevonden", vertelt Van der Kraan op de website van Twente. "Op verzoek van zowel Jan als de club betreft het een contract voor maximaal een jaar. Met zijn jarenlange ervaring in de (internationale) scouting en het technisch management van clubs in binnen- en buitenland denken we met hem de juiste man in huis te hebben gehaald."

Streuer, geboren in het Twentse plaatsje Losser, begon zijn actieve voetbalcarrière bij Twente en keert nu dus als technisch directeur terug in Enschede. "Ik hoop met mijn ervaring bij te dragen aan de nieuwe stap van FC Twente richting de toekomst", geeft Streuer aan. "De afgelopen periode heb ik diverse gesprekken gevoerd met de clubleiding en ik weet wat ons de komende tijd te wachten staat. De aanstelling van de nieuwe trainer en het samenstellen van een representatieve selectie voor het komend seizoen hebben de hoogste prioriteit. Er is een hoop werk te doen. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan."

Na zijn actieve carrière begon Streuer als trainer bij FC Utrecht en niet veel later werd hij Hoofd Scouting en Manager Voetbalzaken bij Vitesse. In Arnhem bleef hij tot 2007 werkzaam. Vervolgens maakte hij de overstap naar het Oekraïnse Shakhtar Donetsk waar hij directeur scouting en technisch adviseur werd. Streuer was acht jaar actief in Oekraïne en begon vervolgens een eigen sportmanagementbureau.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws