Leipzig geeft overwinning uit handen tegen Paderborn: gelijkmaker in blessuretijd

06-06-2020 17:23 Laatste update: 17:28
4

RB Leipzig heeft in de strijd om de Bundesliga-titel dure punten laten liggen tegen SC Paderborn. In eigen stadion werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen de hekkensluiter, die in de blessuretijd van de wedstrijd via Christian Strohdiek op gelijke hoogte kwam.

RB Leipzig - SC Paderborn 1-1
Leipzig schoot uit de startblokken tegen het geplaagde Paderborn, maar een treffer bleef in eerste instantie uit. Paderborn kwam halverwege de eerste helft zelfs wat dichter in de buurt van het Leipzig-doel, maar echte kansen creëerde de ploeg niet. Net voordat er dertig minuten waren gespeeld was het Leipzig dat alsnog op voorsprong kwam: na een geweldige aanval over meerdere schijven werkte Schick de bal achter Paderborn-keeper Leopold Zingerle.

Vervolgens bracht Leipzig-verdediger Upamecano zijn team vlak voor rust onnodig in de problemen door zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken. Een oliedomme actie van de Fransman.

Paderborn drong in de slotfase wel aan en kwam tot een aantal kansjes via Christopher Antwi-Adjei, maar de aanvaller schoot tot twee keer toe in het zijnet. Leipzig loerde op de counter, maar een treffer maakte de ploeg niet meer. Leipzig kreeg vervolgens in de blessuretijd het deksel op de neus: Strohdiek maakte de gelijkmaker voor Paderborn.

Aan de andere kant van het veld kreeg Amadou Haidara nog dé kans om de thuisploeg op 2-1 te zetten, maar voor open doel kreeg de invaller de bal er niet in.

Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 05 0-2
Mainz heeft goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie in de Bundesliga. Met Jeremiah St. Juste in de basis won het op bezoek bij het Eintracht Frankfurt van Bas Dost - die in de basis mocht beginnen maar uiteindelijk gewisseld werd - met 0-2. De doelpuntenmakers aan Mainz-zijde waren Moussa Niakhaté en Pierre Kunde.

Fortuna Düsseldorf - Hoffenheim 2-2