Bosz buigt na bliksemstart het hoofd: Bayern heeft volgende titel voor het grijpen

Bosz buigt na bliksemstart het hoofd: Bayern heeft volgende titel voor het grijpen

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 17:24za 06-06-2020 om 17:24

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 17:28za 06-06-2020 om 17:28

Bayern München kan zich opmaken voor zijn achtste (!) kampioensfeest op rij. Der Rekordmeister is al sinds 7 december ongeslagen en omzeilde na Borussia Dortmund de volgende lastige klip: de nummer vijf van de ranglijst, het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, werd in eigen huis afgedroogd.

De start van Bayer, dat het zonder wonderkind Kai Havertz moest stellen, was nochtans hoopgevend. De VAR zag hoe David Alaba nét te laat stapte en keurde de aanvankelijk afgekeurde openingstreffer van Lucas Alario alsnog goed: 1-0 na amper tien minuten. De gasten uit München stroopten echter de mouwen op, drongen aan en hadden binnen het half uur de gelijkmaker te pakken: Moussa Diaby verspeelde de bal en Kingsley Coman kreeg vrije doortocht na een pass van Leon Goretzka. De Fransman rondde koeltjes af: 1-1.

Leverkusen leek de eerste helft zonder verdere kleerscheuren door te komen, maar in de laatste minuten voor rust ging het snel. Leon Goretzka werd bediend door Thomas Müller en verraste doelman Lukás Hrádecky vanuit de tweede lijn: 1-2. De Finse sluitpost moest in de extra tijd zelfs nóg een keer vissen: Serge Gnabry schatte een fraaie dieptepass van Joshua Kimmich op waarde en tekende met een lob voor de 1-3.

De gastheren probeerden het nog wel na de rust, maar de voorsprong van Bayern kwam nauwelijks serieus in gevaar. In de loop van de tweede helft zette Bayern de kroon op de voetbalmiddag, dankzij de Bundesliga-topschutter en de koning van de assist: Müller bereidde voor de twintigste (!) keer dit seizoen een doelpunt voor en Robert Lewandowski kopte nummer dertig (!) van de voetbaljaargang binnen. De net zeventien geworden Florian Wirtz krulde vlak voor tijd nog op fraaie wijze de 2-4 binnen en gaf de stand een wat draaglijker aanzicht voor Bayer Leverkusen.

Bayern komt op zeventig punten, met nog vier wedstrijden te gaan. Als Borussia Dortmund punten laat liggen tegen Hertha BSC, kan Der Rekordmeister thuis tegen nummer vier Borussia Mönchengladbach het karwei afmaken. Datzelfde Gladbach staat op gelijke hoogte met nummer vijf Bayer Leverkusen, maar heeft een beter doelsaldo. Bosz en de zijnen moeten dus nog aan de bak om de Champions League te bereiken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws