'Ongelofelijke penaltypakker' Wellenreuther: 'Ik zweer het: gemiddeld 3 van de 5'

'Ongelofelijke penaltypakker' Wellenreuther: 'Ik zweer het: gemiddeld 3 van de 5'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 21:32za 06-06-2020 om 21:32

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 21:57za 06-06-2020 om 21:57

Roda JC-aanvaller Jordy Croux heeft kersvers Anderlecht-doelman Timon Wellenreuther geïntroduceerd in België. De 26-jarige buitenspeler uit Hasselt speelde bij Willem II samen met Wellenreuther en kan niets negatiefs verzinnen over zijn Duitse ex-collega.

Volgens Croux is Wellenreuther een complete doelman. "Getalenteerd, goeie reflexen op zijn lijn en een keeper die uitstekend meevoetbalt. Hij past dus perfect in de visie van Vincent Kompany. Ik was dan ook blij dat hij me woensdag een foto WhatsAppte van zijn bezoek aan Anderlecht", vertelt hij aan Het Belang Van Limburg.

De bij Schalke 04 opgeleide doelman veroverde op donderdag 28 februari 2019 definitief de harten van alle Willem II-fans: tijdens de halve bekerfinale tegen AZ stopte hij drie strafschoppen. Volgens Croux was dat geen toeval. "Hij is een ongelofelijke penaltypakker", weet hij uit eigen ervaring. "Ik zweer het je: gemiddeld pakte Timon drie van mijn vijf penalty's. Ze waren nochtans niet slecht getrapt en ik varieerde: hard, zacht, geplaatst, door het midden, in de hoek… Ongelofelijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Wellenreuther ook de Nederlandse top-vier aangekund?

(614 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws