Koeman over De Jong: 'Hij weet dat hij meer kan brengen, maar is gelukkig daar'

Koeman over De Jong: 'Hij weet dat hij meer kan brengen, maar is gelukkig daar'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 21:53za 06-06-2020 om 21:53

Bondscoach Ronald Koeman maakt zich geen zorgen over de ontwikkeling van Frenkie de Jong bij FC Barcelona. Het debuutseizoen van de man uit Arkel, die niet altijd op zijn favoriete positie kon spelen, verloopt met vallen en opstaan.

De Jong speelde bij Ajax en het Nederlands elftal altijd vlak voor de verdediging, maar stond bij Barça regelmatig 'hoger' op het veld. "Ik denk dat hij prima in die rol kan groeien. Maar zijn favoriete positie is en blijft de positie waar Sergio Busquets nu speelt", vertelt Koeman, die tussen 1989 en 1995 tot clubheld uitgroeide in Camp Nou, aan Radio Catalunya.

Koeman juicht het alleen maar toe dat De Jong wordt uitgedaagd op een andere positie. "Hij is nog jong (in mei 23 jaar oud geworden, red.), dus je moet hem ook de tijd gunnen. Binnenkort zal hij ook bij Barcelona laten zien waartoe hij in staat is, net zoals hij dat bij Ajax en het Nederlands elftal deed", aldus de bondscoach, die ook regelmatig contact heeft met De Jong zelf. "Hij beseft ook dat hij meer kan brengen, maar hij voelt zich gelukkig in Barcelona."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Frenkie de Jong de hoge verwachtingen inlossen bij Barça?

(5693 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws