'Barça in lastig parket: United en Real liggen op de loer voor Martínez'

'Barça in lastig parket: United en Real liggen op de loer voor Martínez'

07-06-2020 08:38
25

FC Barcelona zit al maanden achter Lautaro Martínez aan, maar krijgt het maar niet voor elkaar om de transfer af te ronden. De financiële problemen door de coronacrisis én de interesse van andere topclubs zorgen voor een complicerende factor, meldt Marca.

De Argentijnse spits bereikte zelf al een mondeling akkoord met Barça, al moeten de bonussen nog wel besproken worden. Het probleem voor de Catalanen is de vraagprijs van Internazionale, dat Martínez niet voor minder dan zijn transferclausule van 111 miljoen euro wil laten gaan. Dat terwijl Barcelona hard getroffen is door de coronacrisis en tot juni al 150 miljoen euro misloopt.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft de spelers dan ook om een nieuw salarisoffer gevraagd, maar dat is niet met veel enthousiasme ontvangen. Volgens Marca zou de Spaanse titelhouder het geld dat bespaard wordt kunnen gebruiken om de komst van Martínez door te drukken. 'Een gevaarlijk plan', schetst de Spaanse sportkrant, dat onvrede over zo'n topaankoop dan niet uitsluit.

Het opent de deur voor andere geïnteresseerde clubs. Real Madrid en Manchester United volgen de situatie op de voet. De Premier League-grootmacht zat een paar weken geleden al om tafel met de zaakwaarnemers van de 22-jarige aanvaller. Barcelona probeert te voorkomen dat het achter het net vist door enkele spelers in ruil aan te bieden, naast een transfersom van zeventig miljoen. Junior Firpo is de belangrijkste kandidaat om naar Milaan te vertrekken, maar alleen de linksback is vermoedelijk niet genoeg om Inter te overtuigen.

Barça moet verkopen
Als klap op de vuurpijl moeten de Catalanen voor 30 juni ook nog eens voor zeventig miljoen aan spelers verkopen om de boekhouding op orde te krijgen. Een transfer van Martínez naar Camp Nou is daarmee zeker geen uitgemaakte zaak, besluit Marca.