Klopp reageert op mislopen Werner: 'Dat moet je uitleggen aan Liverpool-spelers'

Klopp reageert op mislopen Werner: 'Dat moet je uitleggen aan Liverpool-spelers'

Gepubliceerd: zondag 7 juni 2020 om 08:57zo 07-06-2020 om 08:57

Liverpool is door de coronacrisis niet van plan om voor vuurwerk te zorgen op de transfermarkt. Dat vertelt manager Jürgen Klopp, die onder meer Timo Werner door zijn handen lijkt te zien glippen.

De spits van RB Leipzig is inmiddels hard op weg naar Chelsea voor zestig miljoen euro. "Er zijn veel geweldige spelers op deze planeet. Werner is een goede speler en Kai Havertz ook. Het gaat om het juiste moment en de juiste kans. Alles moet samenvallen", reageert Klopp in gesprek met Sky.

"Zes of zeven weken geleden wisten we niet eens of we überhaupt nog konden spelen dit jaar", vervolgt de Duitser. "Nu wordt er gedaan alsof alles weer normaal is. Maar dat is het niet. We gebruiken deze korte periode die ons gegund is om weer te gaan voetballen, maar daarna moeten we ook nog maar afwachten. We kunnen niet doen alsof alles wel goed komt in de toekomst."

Klopp suggereert dat de Premier League-koploper het geen goed idee vindt om nu veel geld te betalen voor aankopen. "Er zijn allerlei geruchten in Engeland, over wie Manchester United gaat kopen en voor welke spelers Chelsea kiest. Maar bij Liverpool is het vrij rustig, kan ik wel zeggen. We moeten het serieus nemen als je normaal zaken wil doen en afhankelijk bent van inkomen, maar dan niet weet hoeveel je zal verdienen… Zeker omdat je niet weet wanneer fans welkom zijn."

"Op dit moment verliezen alle clubs geld. Dan moeten we ook met spelers praten over het inleveren van salaris, maar zouden we tegelijkertijd een speler voor vijftig of zestig miljoen kopen. Dat moet je dan uitleggen", besluit Klopp, die op 21 juni de Premier League hervat met Liverpool met een uitwedstrijd tegen Everton.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws