Can: 'Sancho moet volwassener worden en kan deze fouten niet blijven maken'

Can: 'Sancho moet volwassener worden en kan deze fouten niet blijven maken'

07-06-2020 09:18
9

Emre Can steekt Jadon Sancho een hart onder de riem, maar maant hem wel om slimmer te worden. De Engelse ster van Borussia Dortmund raakte in opspraak toen hij zich onlangs liet knippen door sterrenkapper Winnie Nana Karkari.

Op foto's op social media was te zien dat Sancho en ploeggenoot Manuel Akanji zich daarbij niet aan de corona-maatregelen hielden. De Duitse profliga (DFL) deelde boetes uit van naar verluidt tienduizend euro. De twintigjarige aanvaller sprak van een 'absolute joke'.

Can, die zaterdag de matchwinner was tegen Hertha BSC (1-0), neemt het voor Sancho op. "Jadon is een goede jongen, ook buiten het veld", zegt de middenvelder tegen Sky. "Het klopt dat ik erg goed met hem overweg kan. Je moet Jadon een beetje begeleiden en hij moet wat slimmer worden met dergelijke zaken. Kijk, iedereen heeft uiteindelijk een kapper nodig."

Can ontfermt zich over de Engelsman. "Hij moet volwassener worden en kan het zich in de toekomst niet veroorloven om dit soort fouten te blijven maken. Als team zijn wij daar ook verantwoordelijk voor. We storen ons niet aan hem, we weten gewoon dat hij op sommige vlakken wat meer discipline moet hebben. Dat weet hij zelf ook."

"Hij doet dit echt niet bewust om een schandaal te creëren. Misschien realiseerde hij zich niet wat de gevolgen zouden zijn, misschien vertrouwt hij anderen wel teveel. Hij heeft mensen nodig die hem begeleiden. Dat is belangrijk", aldus Can.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie