Capello snapt De Ligt over Sarri: 'Wie ben ik dan om hem tegen te spreken?'

Capello snapt De Ligt over Sarri: 'Wie ben ik dan om hem tegen te spreken?'

07-06-2020 14:40 Laatste update: 14:53
15

Fabio Capello is het helemaal eens met Matthijs de Ligt, die vindt dat zijn trainer Maurizio Sarri 'de Italiaanse variant op het Nederlandse totaalvoetbal' is. De Ligt zei dat zaterdag in Tuttosport.

"Je kunt eigenlijk wel zeggen dat hij heel 'Nederlands' is, al zit de Italiaanse spirit er sterk in. Hij is de Italiaanse variant op het Nederlandse totaalvoetbal", liet De Ligt weten.

Wedden

Meer odds

Capello is het met hem eens. "Als De Ligt het zegt, wie ben ik dan om hem tegen te spreken? Hij heeft in Nederland gespeeld en wordt nu getraind door Sarri. Je moet het dan wel met hem eens zijn", zegt Capello in Tuttosport. "Maar ik zou niet willen zeggen dat alleen Sarri deze visie heeft. Ik heb hem gezien toen hij trainer was in Engeland (bij Chelsea, red.). Hij is een tacticus die zich aan kan passen aan de spelers die hij op dat moment heeft."

Capello begrijpt dat Nederland voor veel teams de basis heeft gelegd. "Als iemand vraagt wie in de jaren 70 het WK heeft gewonnen, zijn er weinig mensen die het goede antwoord weten. Het meest herinnerde team was Nederland. De jaren 70 draaiden om Nederland, niet om wie er gewonnen heeft." Oranje verloor in 1974 en 1978 een WK-finale.