Sparta presenteert nieuwe assistent voor Fraser: 'Groot verleden bij de club'

Sparta presenteert nieuwe assistent voor Fraser: 'Groot verleden bij de club'

07-06-2020 17:07 Laatste update: 17:20
51

Sparta heeft de opvolger van de naar ADO Den Haag vertrokken Aleksandar Rankovic binnen. Gérard de Nooijer keert na 22 jaar als assistent-trainer terug op Het Kasteel.

De Nooijer (51) tekent voor één seizoen, bevestigt Sparta. Als speler was hij tien jaar actief voor de Rotterdamse club, waarin hij tot 246 wedstrijden kwam. Komend seizoen gaat de oud-verdediger hoofdtrainer Henk Fraser bijstaan.

Wedden

Meer odds

"Na het vertrek van Aleksandar Rankovic, zochten we iemand om deze positie op te vullen", verklaart technisch directeur Henk van Stee op de clubsite. "In Gérard hebben we een trainer met ervaring in het vak en het profvoetbal, die een groot verleden heeft bij de club. Henk Fraser en ik waren positief en daarom wilden wij hem graag toevoegen aan onze technische staf. Ook Gérard was enthousiast, dus wij zijn blij dat we eruit zijn gekomen."

De Nooijer, die voor het laatst actief was bij het Chinese Dalian Istar, is blij met zijn terugkeer. "Als speler heb ik een geweldige tijd gehad op Het Kasteel, het doet me goed om hier te tekenen. De club heeft het de afgelopen twee seizoenen goede stappen naar voren gezet en ik kijk ernaar uit hieraan bij te dragen. Ik heb heel veel zin om te beginnen."