Sparta kiest eieren voor geld met Ajax-samenwerking: 'Niet meer verantwoord'

Sparta kiest eieren voor geld met Ajax-samenwerking: 'Niet meer verantwoord'

07-06-2020 18:04
131

De samenwerking tussen Sparta en Ajax op het gebied van de jeugdopleiding zorgde vorig jaar voor de nodige ophef op Het Kasteel. Algemeen directeur Manfred Laros laat op het clubkanaal doorschemeren dat hij met die stap eieren voor zijn geld heeft gekozen.

Laros krijgt de vraag waarom Sparta niet voor een jeugdopleiding met internationale sattus gaat, waardoor de Rotterdamse club onder het gentleman's agreement met PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, FC Utrecht en Vitesse zou vallen. "Dat is eerlijk gezegd ook een doelstelling geweest de afgelopen jaren", antwoordt de Sparta-directeur.

Wedden

Meer odds

"Telkens bleek echter weer dat we ondanks alle investeringen en inspanningen die internationale status niet behaalden. Uiteindelijk kwam het neer op het budget. Het was niet meer verantwoord om nóg meer te investeren."

Bovendien speelt de invulling van het herenakkoord een rol, zegt Laros. "Het is geen akkoord om géén jeugdspelers bij elkaar weg te halen. Het is een financiële drempel (twee keer zo duur, red.). Voor sommige clubs maakt het niet uit hoe hoog die drempel is. Je kunt je dus afvragen of het zin heeft om naar een internationale status te gaan."