Update: KNVB ziet transferverzoek gehonoreerd worden door de FIFA

Update: KNVB ziet transferverzoek gehonoreerd worden door de FIFA

07-06-2020 22:53 Laatste update: 08-06-2020 22:23
46

De KNVB heeft de FIFA gevraagd om akkoord te gaan met een gesplitste transferperiode. Zo zou de Nederlandse voetbalbond graag zien dat het drie weken mogelijk is om spelers te kopen of verkopen, waarna de transfermarkt tijdelijk dicht gaat.

Uiteindelijk moet de transfermarkt in de laatste negen weken gelijkgetrokken worden met die van omringende landen, zegt Jan Joost van Gangelen bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Ik heb hier bericht van de KNVB, dat ze de FIFA gevraagd hebben om de transferperiode op 1 juli te openen en dan tot 21 juli, drie weken dus. Zo krijgen clubs die al transacties hebben gedaan de tijd om die transfers te beklinken."

Daarna wil de KNVB een tijdelijke sluiting van de markt. "Vervolgens moet de markt 21 juli weer dicht en uiteindelijk de laatste negen weken weer aan te sluiten bij de transfermarkt in de landen om ons heen", klinkt de verdere uitleg van de voetbalbond die voorgelezen wordt door Van Gangelen."Zo kunnen we de Nederlandse clubs helpen en beschermen."

De FOX-presentator weet ook te melden dat de FIFA waarschijnlijk akkoord gaat met het voorstel. Ook dat leest hij in het KNVB-bericht dat hij in handen heeft. "We hebben het ingediend en er is goede hoop dat ze akkoord gaan. De eerste berichten zijn positief en morgen (maandag, red.) zou er meer duidelijkheid over moeten komen."

Update: De FIFA heeft het verzoek van de KNVB gehonoreerd, meldt FOX Sports. De transferperiode in Nederland zal daardoor uit twee delen bestaan. De eerste periode loopt van 1 juli tot 21 juli. Daarna gaat de markt nog voor negen weken open, maar die periode zal gelijk lopen met de meeste Europese landen en moet nog worden bepaald.