'Het is mooi dat ik als assistent-trainer weer in de Eredivisie aan de slag kan'

'Het is mooi dat ik als assistent-trainer weer in de Eredivisie aan de slag kan'

08-06-2020 08:33
10

Gérard de Nooijer is terug op Het Kasteel. Sparta maakte zondag bekend dat de 51-jarige Zeeuw aan de slag gaat als assistent van hoofdtrainer Henk Fraser. Hij is blij met de kans, die hij 'moest pakken'.

De Nooijer, die de naar ADO Den Haag vertrokken Aleksandar Rankovic opvolgt, had nog een contract bij de Chinese voetbalacademie Dalian Istar, maar zat door het coronavirus al sinds januari thuis. "Als Sparta dan aanklopt, ga je niet twijfelen", reageert hij tegenover BN DeStem.

De laatste tijd was De Nooijer regelmatig in Spangen te vinden. "Mijn zoon Yanilio speelt in de jeugdopleiding, komend seizoen zit hij bij de Onder 18. Ik heb hem de afgelopen tijd veel naar de training gebracht. Dan spreek je mensen en zo is het balletje gaan rollen. Tien dagen geleden belde Henk Fraser me."

Op het moment dat technisch directeur Henk van Stee erbij betrokken raakte, waren de partijen er volgens De Nooijer 'zo uit'. "Het is mooi dat ik als assistent-trainer weer in de Eredivisie aan de slag kan", zegt de oud-trainer van FC Dordrecht. "Soms komt er iets op je pad, een kans die je móet pakken. Dit is zo'n kans."