Van Gelder zet vraagtekens bij Jansen en 'onbetrouwbare' Kuyt: 'Niet kies'

Van Gelder zet vraagtekens bij Jansen en 'onbetrouwbare' Kuyt: 'Niet kies'

08-06-2020 12:54
69

Jack van Gelder volgt de ontwikkelingen bij Feyenoord met argusogen. Het is 'onverstandig' dat Dirk Kuyt nu al in de coulissen staat om Advocaat op te volgen, vindt hij.

"Ik vind het niet kies dat Rob Jansen (zaakwaarnemer, red.) nu al vindt dat Kuyt na Advocaat de coach van Feyenoord moet worden", zegt Van Gelder bij Podcasten met Petersen. Jansen behartigt de zakelijke belangen van beiden. "Het is niet juist tegenover Advocaat", vervolgt Van Gelder. "Misschien heeft Rob het heel goed besproken met Dick, maar het komt niet lekker over."

"Als het de komende maanden niet goed gaat met Feyenoord, beginnen 50.000 supporters om Kuyt te roepen. En als het wel goed gaat, dan weet Advocaat dat Kuyt komt. En dan? Ik vind het dus onverstandig."

Van Gelder was vorige week nog kritisch op Kuyt bij NH Sportcafé. "Het is een hele aardige jongen, maar ik heb zelden iemand meegemaakt die zo onbetrouwbaar is als het om het nakomen van afspraken gaat. Hij belt bijvoorbeeld nooit terug", aldus de presentator, die nog steeds achter die woorden staat. "Ik vind dat onbetrouwbaar. Zo steek ik in ieder geval niet in elkaar."