'Genk kijkt niet alleen naar Dessers en overweegt Ajax-flop kans te geven'

'Genk kijkt niet alleen naar Dessers en overweegt Ajax-flop kans te geven'

08-06-2020 18:45
27

KRC Genk denkt in de zoektocht naar een nieuwe spits niet alleen aan Cyriel Dessers. Ook voormalig Ajax-flop Yaya Sanogo staat op het lijstje van de Belgische topclub, dat een concurrent zoekt voor Paul Onuachu.

Dat meldt althans het Franse La Depeche. Sanogo heeft een aflopend contract bij Toulouse, waar hij niet kon uitblinken. In vijftien optredens in de Ligue 1 scoorde de 27-jarige Fransman met Ivoriaanse roots slechts drie keer. Hij was sinds 2017 actief voor de Franse club, die hem transfervrij oppikte bij Arsenal. The Gunners verhuurden hem in het seizoen 2015/2016 aan Ajax, dat al na een halfjaar afscheid besloot te nemen.

Een doorbraak bij Arsenal bleef uit voor de boomlange spits en ook op huurbasis bij Crystal Palace en Charlton Athletic had hij het moeilijk. Desondanks durft KRC Genk het dus mogelijk wel aan met Sanogo, die in zijn jeugdjaren bekend stond als een groot talent. Voor Toulouse kwam Sanogo in totaal in 63 competitiewedstrijden in actie, waarin hij goed was voor twaalf doelpunten.

Genk zou al een bod bij Heracles Almelo hebben neergelegd voor Dessers, maar de clubs bereiken nog geen overeenstemming. De Belg, die ook een Nigeriaans paspoort heeft, gaf al aan dat hij snel duidelijkheid wil.