Noorse ster Hegerberg wordt uithangbord van Nike met 'historische' sponsordeal

Noorse ster Hegerberg wordt uithangbord van Nike met 'historische' sponsordeal

08-06-2020 22:55
41

Ada Hegerberg heeft een lucratief en 'historisch' sponsorcontract getekend met Nike. De Noorse voetbalster van Olympique Lyon heeft zich voor tien jaar verbonden aan het Amerikaanse concern.

Volgens Franse media strijkt Hagerberg in die periode in totaal één miljoen euro op. Daarmee is het de grootste sponsordeal ooit in het vrouwenvoetbal. Haar zaakwaarnemer rept van een 'historisch contract'. "Voor zowel Ada als voor het vrouwenvoetbal."

De 24-jarige aanvalster, ploeggenote van Oranje Leeuwin Shanice van de Sanden, treedt toe tot een select groepje mondiale ambassadeurs van Nike, naast Cristiano Ronaldo, LeBron James, Naomi Osaka, Serena Williams, Neymar en Kylian Mbappé. "Samen met Nike wil ik het vrouwenvoetbal verder ontwikkelen", laat Hegerberg weten. "Dit is een nieuwe stap in mijn carrière. Samen met Nike ben ik vastberaden geschiedenis te schrijven, op het veld en daarbuiten."

Hegerberg won in 2018 als eerste vrouw de Ballon d'Or. Met Lyon veroverde Hegerberg tussen 2016 en 2019 vier keer op rij de Champions League. Ze is bovendien topscorer aller tijden van het toernooi.