'Jackpot voor NAC én Van Hecke, 10 à 15 keer zoveel loon, FC Utrecht profiteert'

'Jackpot voor NAC én Van Hecke, 10 à 15 keer zoveel loon, FC Utrecht profiteert'

09-06-2020 07:33
33

De droomtransfer van NAC Breda-parel Jan Paul van Hecke begint vorm te krijgen, meldt BN DeStem dinsdag. Als de maandag twintig geworden Zeeuw eruit komt met AS Monaco, lonkt voor hem én voor NAC de jackpot.

Het West-Brabantse medium meldde maandag al dat NAC akkoord is gegaan met een 'miljoenenbod' uit het prinsdom. De transfersom zal circa anderhalf miljoen euro hoger zijn dan de 750 duizend euro die FC Utrecht in een eerder stadium bood, klinkt het een dag later. Datzelfde FC Utrecht kan komend seizoen waarschijnlijk alsnog over Van Hecke beschikken: volgens BN DeStem zal Van Hecke pas tekenen als hij eerst één jaar op huurbasis in De Galgenwaard mag spelen en is men in Monaco bereid om hiermee akkoord te gaan.

Als alles volgens plan gaat, kan Van Hecke meteen na zijn eerste profseizoen binnenlopen. Hij kan zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract en tien à vijftien (!) keer zoveel verdienen als in Breda. Van Hecke zat op 27 oktober 2018 voor het eerst bij de NAC-selectie, mocht na de degradatie zijn debuut maken en heeft zestien officiële optredens namens de Bredase hoofdmacht in de benen.