Daverende verrassing uit Hoffenheim: Schreuder vertrekt met onmiddellijke ingang

Daverende verrassing uit Hoffenheim: Schreuder vertrekt met onmiddellijke ingang

09-06-2020 09:25 Laatste update: 09:41
126

Verrassend nieuws uit Duitsland: Alfred Schreuder is per direct vertrokken bij Hoffenheim. De 47-jarige trainer uit Barneveld kwam afgelopen zomer over van Ajax, waar hij actief was als assistent-trainer.

De samenwerking tussen beide partijen komt na dertig competitieduels echter ten einde, laat de nummer 7 van de Bundesliga weten. Volgens Hoffenheim ligt er een verschil in inzicht over de te varen koers aan het besluit ten grondslag. 'Onze visies op enkele cruciale punten kwamen niet overeen. Samen het seizoen afmaken had dus weinig zin meer', laat sportief directeur Alexander Rosen weten aan de clubsite.

Schreuder zelf onderschrijft die woorden. "Het is ons helaas niet gelukt om het eens te worden over de manier waarop Hoffenheim in de toekomst geleid moet worden. Dat betreur ik. Het komt vaker voor dat mensen het niet eens zijn met elkaar: dan moet je eerlijk zijn tegenover elkaar en de juiste maatregelen treffen", reageert hij op zijn vertrek. "Ik wist van tevoren dat de uitdaging in Hoffenheim groot zou zijn, maar het werk gaf me veel voldoening. Ik dank de club voor de kans die ik heb gekregen om in de Bundesliga te werken."

Hoffenheim vangt het vertrek van de trainer intern op: assistenten Matthias Kaltenbach, Michael Rechen en Timo Gross krijgen gezelschap van Marcel Rapp en Kai Herdling, terwijl ook Rosen zich nadrukkelijker met het eerste elftal gaat bemoeien. Voor het nieuwe seizoen hoopt men een permanente opvolger van Schreuder aan te stellen. De oud-prof van onder meer NAC Breda, Feyenoord en RKC Waalwijk werkte tussen 2015 en 2017 als assistent bij Hoffenheim en keerde na zijn tijd bij Ajax terug als eindverantwoordelijke.