AD: stroomversnelling in zaak-Diemers, gesprek tussen zaakwaarnemers en Arnesen

AD: stroomversnelling in zaak-Diemers, gesprek tussen zaakwaarnemers en Arnesen

09-06-2020 13:27
128

De soap rondom Fortuna Sittard-middenvelder Mark Diemers heeft opnieuw een wending gekregen. Volgens het Algemeen Dagblad hoopt Feyenoord de komst van de 26-jarige Leeuwarder spoedig te beklinken en vindt er dinsdag nog een gesprek plaats tussen technisch directeur Frank Arnesen en de belangenbehartigers van Diemers.

FC Groningen lag lange tijd op pole position en had een akkoord met zowel Fortuna Sittard als Diemers. De aanvallende middenvelder was nog met Fortuna in conclaaf over het percentage van de transfersom dat hij zelf zou krijgen. FC Groningen hield zich afzijdig: pas toen Feyenoord zich in de strijd mengde, bleken de Noorderlingen pas bereid om dat bedrag zelf bij te leggen.

Deze afwachtende houding lijkt FC Groningen de kop te kosten: volgens het AD heeft Diemers inmiddels besloten dat hij naar Feyenoord wil. Zijn zakelijke vertegenwoordigers gaan in gesprek met Arnesen en de stadionclub hoopt de deal snel af te ronden.

Diemers heeft een sterk seizoen in Zuid-Limburg achter de rug en stond in de belangstelling van FC Groningen, Vitesse en het Saudische Al Wehda. De kersverse vader wilde in ieder geval in Nederland blijven spelen en mag nu hoogstwaarschijnlijk een woning in de buurt van Rotterdam zoeken.