Real Madrid 'voelt zich benadeeld' in titelstrijd met Barça: 'Wat een toeval!'

Real Madrid 'voelt zich benadeeld' in titelstrijd met Barça: 'Wat een toeval!'

09-06-2020 19:56
48

Real Madrid heeft zich in aanloop naar de herstart van de Primera División beklaagd over het speelschema. De Koninklijke voelt zich serieus benadeeld in de titelstrijd met aartsrivaal FC Barcelona en lijkt kwade opzet niet uit te sluiten.

Dat meldt althans AS. In de komende vier speelrondes speelt Barça telkens voor Real, dat een achterstand van twee punten heeft. De Catalanen zouden daarmee steeds de druk bij de Madrilenen kunnen leggen. 'Oh, wat een toeval!', zo zouden de beleidsbepalers van Real hebben geroepen.

Wedden

Meer odds

Het nieuwe speelschema wijkt af van de planning van voor de coronacrisis. Zo zou Real Madrid bijvoorbeeld op vrijdag 13 maart tegen Eibar spelen, een dag voordat Barcelona in actie zou komen tegen Real Mallorca. Nu La Liga hervat wordt spelen de Catalanen nog steeds op zaterdagavond tegen Mallorca, maar de Koninklijke speelt pas op zondag tegen Eibar. Ook in de drie speelrondes daarna speelt Barça minstens 24 uur eerder dan de ploeg van coach Zinedine Zidane.

Dat is niet het enige dat steekt in de Spaanse hoofdstad, claimt AS. Zo speelt Barça op dinsdag 16 juni om 22.00 uur tegen Leganés. De degradatiekandidaat komt vrijdag 19 juni om 19.30 uur alweer in actie tegen directe concurrent Real Mallorca. 'Leganés zal vermoedelijk een zwakker team opstellen tegen Barcelona, om zo de belangrijkste krachten te sparen voor het treffen met Mallorca', zo wordt een bron bij Real geciteerd.