Trots op Feyenoord-prijzen: 'Die persoonlijke waardering is zo belangrijk'

Trots op Feyenoord-prijzen: 'Die persoonlijke waardering is zo belangrijk'

09-06-2020 20:14
35

Luis Sinisterra werd door de fans van Feyenoord in september, oktober en november uitgeroepen tot Speler van de Maand. De persoonlijke trofeeën doen de twintigjarige linksbuiten aan betere tijden denken.

"Ik weet dat het cijfer twaalf voor het legioen staat, voor de supporters. Het doet me heel veel dat juist zij me gekozen hebben tot Speler van de Maand", zegt Sinisterra in het Feyenoord Magazine. "Dat ze blij zijn met de manier waarop ik dit seizoen heb gespeeld. Die persoonlijk waardering is zo belangrijk voor een voetballer. Maar natuurlijk ben ik ook mijn medespelers dankbaar. Want zonder hen had ik die prijzen nooit gewonnen."

Na een moeizaam eerste seizoen, was Sinisterra in zijn tweede jaar één van de lichtpuntjes voor de winterstop. "Het contrast met vorig seizoen kon bijna niet groter zijn, dat klopt", erkent de Colombiaan. "Van niet spelen naar altijd spelen. Met goede acties van waarde zijn voor Feyenoord, ik ben er erg trots op. Het maakte het misschien wel moeilijker te accepteren dat ik tegen Zwolle zo ernstig geblesseerd raakte. Het was echt een zware klap, want het ging juist zó goed."

Sinisterra zegt dat hij veel steun had aan zijn medespelers en de technische staf van Feyenoord. "Inmiddels heb ik dat rotgevoel helemaal achter me kunnen laten. Ik ben enorm gefocust op werken aan mijn herstel. En dat gaat daardoor ook heel voorspoedig."