Kicker: Schreuder en TSG Hoffenheim over meerdere zaken niet eens met elkaar

Kicker: Schreuder en TSG Hoffenheim over meerdere zaken niet eens met elkaar

09-06-2020 22:19
32

Het onverwachte vertrek van Alfred Schreuder bij TSG Hoffenheim heeft niets met sportieve prestaties te maken. Volgens Kicker zaten club en trainer niet op één lijn wat betreft meerdere zaken.

Hoffenheim maakte dinsdag verrassend bekend dat Schreuder na minder dan één seizoen vertrekt bij de club. Het spel was niet goed, de resultaten waren wisselvallend, maar Hoffenheim staat wel gewoon op een keurige zevende plek in Duitsland. Wat is er dan wél gebeurd?

Wedden

Meer odds

Schreuder en Hoffenheim-directeur Alexander Rosen, die de breuk niet aan zag komen, lieten weten dat er een verschil van inzicht bestond over het te voeren beleid. Kicker weet dat het ging over de samenstelling van de selectie en zeggenschap van Schreuder. 

Schreuder kreeg vlak na zijn aanstelling aan paar flinke klappen te verwerken met de transfers van Kerem Demirbay en Nadiem Amir (naar Bayer Leverkusen) en Joelinton (naar Newcastle United). Daar had hij zelf ook niet op gerekend.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Hoffenheim op een zevende plaats, die recht geeft op Europa League-voetbal. Toch hebben beide partijen besloten om uit elkaar te gaan.