'Enorm verbaasd' door vertrek Schreuder: Er waren geen wanklanken

'Enorm verbaasd' door vertrek Schreuder: "Er waren geen wanklanken"

09-06-2020 23:29
15

Erik Meijer is 'enorm verbaasd' door het plotselinge vertrek van Alfred Schreuder bij TSG Hoffenheim. De nummer zeven van Duitsland kondigde dinsdagochtend de breuk aan.

Meijer, die in Duitsland gespeeld heeft en daar nu analist is, had het vertrek van Schreuder niet zien aankomen. De club doet het met een zevende plaats keurig en maakte nog kans op Europees voetbal.

"Hij staat bekend als een vakman die rustig, beschaafd en duidelijk over voetbal praat. Hij valt nooit uit de toon. Andere mensen noemen het saai, maar ik vond het fijn om naar te luisteren", zegt Meijer bij NPO Radio 1. 

"Het was duidelijk. Ik heb Rosen (directeur, red.) nooit negatief over hem horen praten. Er waren geen wanklanken. Het is een heel vreemde situatie om het nu te doen nu er nog maar een paar wedstrijden zijn en ze zich nog kunnen plaatsen voor Europees voetbal. Voor mij was Hoffenheim de club die Europees voetbal zou halen."

Meijer denkt dat Schreuder nog aan de slag kan bij een andere Bundesliga-club. "Dat denk ik zeker. Hij heeft een Nederlandse opleiding, die hoog staat aangeschreven, en daarnaast is hij gewoon een goede vakman."