Allach keert na Vitesse-exit terug in Eredivisie: 'Plan spreekt me enorm aan'

Allach keert na Vitesse-exit terug in Eredivisie: 'Plan spreekt me enorm aan'

10-06-2020 07:13 Laatste update: 08:37
43

Mo Allach gaat weer aan de slag in de Eredivisie. Hij wordt de nieuwe technisch directeur van RKC Waalwijk, zo bevestigt de Brabanse club in gesprek met het Algemeen Dagblad en de Gelderlander.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld noemt de terugkeer van Allach, die tussen 2009 en 2011 ook al in Waalwijk werkte, 'een enorme verrijking'. "Dit is een heel belangrijke stap voor RKC", aldus Van Mosselveld. Allach mag meteen aan de bak, want RKC is op zoek naar veertien nieuwe spelers. "Met ons spelersbudget zullen we creatief en slim moeten zijn", aldus Van Mosselveld in de Gelderlander.

Allach staat te trappelen om bij RKC aan de slag te gaan. Hij is onder de indruk van het spel onder trainer Fred Grim en de faciliteiten. "Het is geweldig om te zien wat er bij RKC na een zware periode weer is neergezet. Natuurlijk komt er geluk bij kijken. Maar het plan van RKC spreekt me enorm aan. Daar wil ik mijn bijdrage leveren", aldus de technisch directeur.

Allach zat zonder werk nadat hij een halfjaar geleden vertrok als directeur bij Vitesse na een conflict over de aanstelling van de nieuwe trainer. In de zoektocht naar een coach werd de beleidsman gepasseerd door de clubleiding. Marc van Hintum volgde hem tijdelijk op en inmiddels is de Duitser Johannes Spors de nieuwe 'td' in Arnhem.