Broer van Gravenberch verklapt: Hij gaat geen transfer meer maken

Broer van Gravenberch verklapt: "Hij gaat geen transfer meer maken"

10-06-2020 08:14 Laatste update: 08:25
72

Ryan Gravenberch speelt ook volgend seizoen voor Ajax. Dat zegt zijn oudere broer Danzell Gravenberch, komend seizoen speler van Sparta, in gesprek met RTV Rijnmond.

Gravenberch heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2021 en de gesprekken over een verlenging van die verbintenis verlopen niet soepel. Hoewel de Amsterdammers goede hoop hebben dat de achttienjarige middenvelder zijn handtekening zet, is zaakwaarnemer Mino Raiola volgens Italiaanse media al in gesprek met Serie A-clubs. Lazio zou het meest concreet zijn.

Volgens Danzell Gravenberch vertrekt zijn jongere broertje deze zomer echter niet uit Nederland. "Hij gaat geen transfer meer maken", zegt de 26-jarige aanvaller, die onlangs een prestatiecontract tekende bij Sparta. De twee komen elkaar volgend seizoen dus tegen. "Ik kijk uit naar de confrontatie. We zitten onderling al te dollen."

Danzell doorliep zelf ook de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij onder meer voor Cluj, FC Dordrecht, Reading, KSV Roeselare, TOP Oss en FC Dordrecht utkwam. "Ik heb toch twee officiële wedstrijden voor Ajax mogen spelen. En ik zie dat als een mooie ervaring. Ik heb in de jeugd van Ajax mooie dingen meegemaakt, dat heeft mij ook gevormd als voetballer", aldus de Sparta-nieuwkomer.