Flick omschrijft type-Dest na transfervraag: Dan zeg ik: de flankposities

Flick omschrijft type-Dest na transfervraag: "Dan zeg ik: de flankposities"

10-06-2020 08:45
21

Bayern München-trainer Hansi Flick heeft openlijk toegegeven op zoek te zijn naar een nieuwe vleugelverdediger. Zijn uitspraken ondersteunen de steeds sterker wordende geruchten over een transfer van Sergiño Dest.

De Ajax-back wordt al maanden in de gaten gehouden door de Duitse grootmacht, die afgelopen winter zelfs een bod van twintig miljoen euro op de international van de Verenigde Staten uitbracht. Flick zou zijn ploeg graag nog versterken met een type-Dest. "Als ik nu positie smoet benoemen waar we spelers voor moeten halen, dan zeg ik de flankposities", aldus de Bayern-coach.

"Zowel een vleugelverdediger als een vleugelspeler. Het zou goed zijn om wat meer kwaliteit in de selectie te hebben", vervolgt Flick tegen BILD. "Ik denk vooral dat meer tempo ons goed zou doen, om meer power in het team te brengen." Dest, die Ajax 25 miljoen euro moet opleveren, lijkt de voornaamste kandidaat om de rechtsbackpositie in te vullen, terwijl er met Manchester City wordt gesproken over vleugelaanvaller Leroy Sané.