Stekelenburg zet zinnen op Eredivisie-terugkeer: 'Het moment is aangebroken'

Stekelenburg zet zinnen op Eredivisie-terugkeer: 'Het moment is aangebroken'

10-06-2020 10:31
130

Eredivisie-clubs opgelet: Maarten Stekelenburg wil deze zomer terugkeren naar Nederland. De routinier (37) beschikt over een aflopend contract bij Everton.

"Ik zit hier in mijn vierde en laatste seizoen, want mijn contract loopt af", vertelt Stekelenburg aan Voetbal International. "Ik mag dan wel 37 zijn, maar ben in jaren niet zo fit geweest. Over stoppen heb ik het nog nooit gehad. Ik ben me nu aan het oriënteren op mijn toekomst."

Stekelenburg heeft al drie seizoenen lang geen Premier League-wedstrijd gespeeld voor Everton. In zijn eerste jaar kwam hij nog tot negentien wedstrijden. De 58-voudig international van Oranje kwam vooral in actie in de beker. Mogelijk wordt zijn contract wel met een maand verlengd.

"Ik kom nu in een levensfase waarin ook andere dingen belangrijk worden, het gaat niet alleen om mij, maar ook om mijn gezin", zegt hij. "Ik heb negen jaar in het buitenland gespeeld. Ja, met wisselend succes, maar had ik dan bij Ajax moeten blijven? Dat vind ik te makkelijk."

Stekelenburg verliet Ajax in 2011 voor AS Roma en speelde verder kort voor Fulham, AS Monaco en Southampton. Sinds 2016 staat hij onder contract bij Everton. "Ik heb ervan geleerd, maar nu is het moment aangebroken om terug te keren naar Nederland en dan gaan we kijken of er nog iets moois voorbijkomt. Als het plaatje klopt, wil ik graag nog door."