AZ verlengt contract van middenvelder: 'Moest vechten voor mijn plek'

AZ verlengt contract van middenvelder: 'Moest vechten voor mijn plek'

Gepubliceerd: woensdag 10 juni 2020 om 14:55wo 10-06-2020 om 14:55

Richard Sedláček heeft zijn contract bij AZ verlengd. Woensdag zette de middenvelder zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2022.

Sedláček loopt al twee seizoenen rond bij AZ. Hij kwam in 2018 over van Sparta Praag. Sedláček speelde het afgelopen seizoen voor Jong AZ. "Ik ben heel blij dat ik mag bijtekenen", zegt Sedláček op de clubsite van AZ. "Het eerste seizoen bij AZ was door heimwee en weinig speelminuten moeilijk voor mij. Ik moest vechten voor mijn plek en dat heeft me uiteindelijk alleen maar sterker gemaakt. Ook ben ik erg naar mijn teamgenoten toegegroeid en voel me daardoor nu thuis bij AZ."

Ook hoofd jeugdopleidingen Richard Brandenburg is blij dat de handtekeningen zijn gezet. "Richard had na zijn komst tijd nodig om te acclimatiseren. Dat resulteerde in een moeilijk eerste seizoen, maar daarna heeft hij zich de cultuur en AZ's manier van voetballen eigen gemaakt."

"Hij is een dynamische middenvelder met loopvermogen en diepgang, die met zijn schot een goed wapen in huis heeft. Richard is belangrijk met goals en assists, ligt goed in de groep en kan op meerdere posities uit de voeten. Je moet na een teleurstelling nooit opgeven en altijd vertrouwen houden in je eigen kwaliteiten. Richard is daar een mooi voorbeeld van."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws