Vitesse meldt 'vol trots' steun van Odegaard, Matic, Van Ginkel en Pröpper

Vitesse meldt 'vol trots' steun van Odegaard, Matic, Van Ginkel en Pröpper

10-06-2020 18:14
82

Oud-spelers van Vitesse steunen de club massaal tijdens de coronacrisis. In Arnhem is – net als bij andere Eredivisie-clubs – een initiatief op touw gezet om seizoenkaarten beschikbaar te stellen aan fans die zelf niet in staat zijn om een kaart aan te schaffen.

'Vol trots kunnen wij melden dat Nemanja Matic (Manchester United), Christian Atsu (Newcastle United), Martin Odegaard (Real Sociedad), Bryan Linssen, Marc van Hintum, Igor Gluscevic en Paulo Rink al seizoenkaarten hebben afgenomen', meldt Vitesse. 'Ook supportersgroep Vak 212 omarmde het idee. Via hen hebben Marco van Ginkel (Chelsea) en Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) seizoenkaarten afgenomen.'

De Gelderse club laat weten dat via de oud-spelers al meer dan honderd seizoenkaarten zijn verkocht. Daarnaast verlengden al bijna 2500 supporters hun seizoenkaart. Het is een opsteker voor Vitesse, dat hard wordt getroffen door de crisis. De Arnhemmers verwachten een verlies van 3,6 tot 6,9 miljoen, afhankelijk van hoe lang er zonder fans wordt gespeeld. De club probeerde via de rechter dan ook een verlaging van de stadionhuur af te dwingen.