Zorniger ziet af van Twente na uitspraken Streuer: 'Succes met Nederlandse coach'

Zorniger ziet af van Twente na uitspraken Streuer: 'Succes met Nederlandse coach'

10-06-2020 19:53 Laatste update: 20:25
97

Alex Zorniger heeft de stekker uit de onderhandelingen met FC Twente getrokken. De Duitser had een aanbieding op zak, maar hij wil niet langer de trainer van de Tukkers worden na uitspraken van de nieuwe technisch directeur Jan Steuer.

Laatstgenoemde zei maandag tijdens zijn presentatie dat hij liever een goede Nederlandse coach dan een buitenlander heeft. "Hoe moet je dan in de toekomst met elkaar werken?", zegt zaakwaarnemer Thomas Meggle tegen Voetbal International. "Na iedere nederlaag gaat men dan vragen aan die man of de trainer wel zíjn trainer is. Met die uitspraken heeft Herr Streuer de deur dichtgegooid."

Zorniger baalt dat hij niet bij Twente aan de slag kan. "FC Twente wilde de filosofie van Red Bull implementeren, een nieuwe start maken, een bepaald soort voetbal spelen", zegt Meggle. "Alex past in dat profiel. FC Twente was de uitdaging waar hij naar zocht. Geloof mij, voor het geld kwam hij niet. Overal kon hij meer verdienen, maar zo'n mooie club helpen opbouwen is wat hem dreef. Dat dit nu niet doorgaat, doet pijn."

Volgens de belangenbehartiger probeerde algemeen directeur Paul van der Kraan de 'boel te lijmen'. "Hij zei dat Streuer het allemaal niet zo meende, maar dat is natuurlijk onzin. Hij meende het wel en wist precies wat hij zei. Want Herr Streuer werkt al zo lang in het voetbal, hij is een professional."

Volgens Meggle is het een gemiste kans voor de Tukkers. "Ik wens ze succes met een Nederlandse trainer. Zorniger heeft in Leipzig mede aan de basis gestaan van de groei die deze club doormaakt. Elk land heeft een paar coaches die verschil maken en Alex Zorniger is er zo een."