Aparte constructie voor De Boer en co: Je zit in een soort bubbel

Aparte constructie voor De Boer en co: "Je zit in een soort bubbel"

10-06-2020 22:07
13

Frank de Boer kijkt uit naar de herstart van de Major League Soccer. In Disney World in Florida wordt een toernooi opgestart waar alle 26 teams aan meedoen.

"Op 8 juli begint het toernooi in Orlando, maar ik verwacht dat wij een week van tevoren daarheen gaan. De loting is morgen of overmorgen. Als wij in de laatste poule spelen, rond de 12e, zullen we op 6 of 7 juli naar Orlando verkassen. Hopelijk blijven wij daar ruim een maand", zegt De Boer tegen FOX Sports.

"Je zit in een soort bubbel. Op mentaal vlak komt er ook wat op je af. We zijn al beperkt door de coronatijd. Nu ga je weer een maand naar Orlando. Sommige jongens hebben hun vrouw en kinderen al zes maanden niet gezien. Dan komt dit er nog eens bovenop."

De Boer heeft het voetbal gemist, geeft hij aan. "Het is lekker om gewoon weer te voetballen. Iedereen is eraan toe. Ook in Nederland is er individueel getraind en in groepjes, maar was er geen contact. Je bent op voetbal gegaan om competitieve wedstrijden te spelen. Het gaat om winnen en dat geldt hier natuurlijk ook."