FC Utrecht hoeft smaakmaker niet te verkopen: 'Dan wel tegen een goede prijs'

FC Utrecht hoeft smaakmaker niet te verkopen: 'Dan wel tegen een goede prijs'

11-06-2020 08:25
52

FC Utrecht is niet genoodzaakt deze zomer spelers te verkopen. Dat meldt Voetbal International. Aan de vraagprijs van Gyrano Kerk verandert dan ook niets.

Kerk was afgelopen seizoen goed voor elf goals en twaalf assists en speelde zich daarmee in de kijker van buitenlandse clubs. Op de laatste dag van de winterse transferperiode meldde de Schotse topclub Celtic zich nog tevergeefs. FC Utrecht hoeft de 24-jarige aanvaller ook deze zomer niet te verkopen.

'Het kan altijd zijn dat een speler vertrekt. Maar het is niet zo dat de clubleiding tegen mij heeft gezegd: Als er nu een club voor Gyrano komt, dan laten we hem gaan. Nee. Er zullen altijd mogelijkheden komen om spelers te verkopen. Maar dan wel tegen de goede prijs", laat trainer John van den Brom weten aan VI.

"We hóéven niet te verkopen. Het is sowieso nog rustig op de transfermarkt. Ik denk dat dat de komende twee maanden nog wel zo blijft. Maar in september als alles weer is begonnen en het toch een beetje tegenvalt bij bepaalde clubs, dan gaat het circus weer opnieuw beginnen. Dan gaan er weer clubs komen voor bijvoorbeeld Gyrano."

Kerk heeft bij FC Utrecht een contract tot medio 2023.