Ajax maakt contractverlenging officieel: Gravenberch blijft in Amsterdam

Ajax maakt contractverlenging officieel: Gravenberch blijft in Amsterdam

11-06-2020 10:00 Laatste update: 12:24
104

Ajax en Ryan Gravenberch zijn eruit. De achttienjarige middenvelder heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract, tot de zomer van 2023.

Dat maakt Ajax donderdagochtend bekend. Gravenberch, een geboren Amsterdammer, doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax en maakte in september 2018 zijn debuut in het eerste elftal tijdens de Eredivisie-topper tegen PSV (3-0 verlies). De teller staat inmiddels op veertien optredens, waarin de tiener drie keer scoorde.

Volgens Ajax heeft Gravenberch 'ingezien dat een langer verblijf bij Ajax de beste optie is'. "Ik ben er vaak naar gevraagd in de laatste maanden, maar ik heb de mensen om me heen altijd verteld dat ik hier wil blijven", reageert hij. "Ajax heeft hem als kleine jongen opgepikt en ik speel hier nu tien seizoenen. Dan wil je niet zomaar vertrekken."

Het oude contract van Gravenberch liep nog één jaar door. Ajax had hem moeten verkopen als er geen overeenstemming zou worden bereikt over een verlenging. Dat leidde tot een onophoudelijke geruchtenstroom, maar Gravenberch wil eerst slagen in Amsterdam. Deze week meldden Italiaanse media nog dat zaakwaarnemer Mino Raiola hem aanbood in de Serie A.