Van Dijk gefrusteerd na Haaland-kennismaking: Liep gewoon weg bij het interview

Van Dijk gefrusteerd na Haaland-kennismaking: "Liep gewoon weg bij het interview"

11-06-2020 11:56 Laatste update: 12:06
17

Virgil van Dijk bewaart geen goede herinneringen aan zijn eerste kennismaking met Erling Haaland in de Champions League-confrontatie tussen Liverpool en Red Bull Salzburg. Volgens een Noorse journalist was de Liverpool-verdediger zo boos over zijn eigen fouten tegen Haaland, dat hij wegliep bij een interview.

In de eerste wedstrijd op Anfield won Liverpool ternauwernood met 4-3 van Red Bull Salzburg. Haaland trof één keer doel. "Het was de eerste keer dat ik Haaland live zag en ik was verbaasd dat hij zoveel ruimte kreeg", zegt de Noorse journalist en oud-international Jan Aage Fjortoft in de Blood Red Podcast. "Hij scoorde één keer, maar dat hadden er vier kunnen zijn. Ongelooflijk."

"Na de wedstrijd interviewde ik Van Dijk. Dat zijn vaak prettige interviews, want hij is een echte gentlemen. Ik zei: we moeten het even hebben over die Noor, Erling Haaland. Hij reageerde met: nou, we hebben de wedstrijd gewonnen. Ik vroeg: ja, maar wat vind je van hem? Van Dijk zei: ik heb hem weinig gezien. Hij was een beetje boos omdat hij een aantal fouten had gemaakt."

"Ik zei vervolgens: dat is een goed teken voor een spits, als de verdediger hem niet gezien heeft! Toen liep Van Dijk gewoon weg", aldus Fjortoft. In de cruciale return in Salzburg haalde Van Dijk overigens zijn gram: de verdediger hield Haaland en heel Red Bull Salzburg van het scoren af (0-2).