Corona-onthulling van Sparta-trainer Fraser: Zwaarste wat ik ooit heb meegemaakt

Corona-onthulling van Sparta-trainer Fraser: "Zwaarste wat ik ooit heb meegemaakt"

11-06-2020 17:30 Laatste update: 18:12
64

Sparta-trainer Henk Fraser is in maart getroffen door het coronavirus, onthult hij in gesprek met RTV Rijnmond. De 53-jarige oud-prof was er drie weken lang 'zoet' mee en heeft het flink voor zijn kiezen gekregen.

Kort nadat de Eredivisie werd stilgelegd, werd Fraser ziek. "Ik moet zeggen: dit is het zwaarste wat ik ooit heb meegemaakt. Zeker twee dagen heb ik behoorlijke angst gehad", laat de in Paramaribo geboren trainer weten. Fraser heeft de publiciteit sindsdien zo veel mogelijk gemeden. "Ik heb heel lang geprobeerd het uit de wereld te houden. Want je krijgt altijd vragen. En ik vond het wel even best, geen gezeur aan mijn hoofd. Omdat het erg zwaar was."

Voor Fraser begon het met een lichte koorts. "Dan denk je eerst nog aan een griepje of wat dan ook. Maar later komen al die zaken die daadwerkelijk besproken zijn. Zo'n hoofdpijn, iets wat ik nog nooit heb meegemaakt...", aldus Fraser, die de klachten in rap tempo toe zag nemen. "Alsof je een knietje in je rug krijgt. Dat was zó bizar, die druk op je rug en de druk op je borst. Alsof alle kracht uit je lichaam gaat."

Inmiddels is Fraser – acht kilo lichter – hersteld, maar probeert hij nog steeds zo voorzichtig mogelijk te zijn. "Omdat ik niet exact in kan schatten waar ik het opgelopen heb", aldus de trainer, die potentiële lotgenomen waarschuwt. "Ga er niet te nonchalant mee om. Ik geloof dat we in Nederland heel vrij zijn, ook in onze bewegingen. Maar ga het alsjeblieft niet onderschatten. Want het was geen pretje."