Streuer neemt uitspraken niet terug: 'Die Red Bull-hype een beetje overdreven'

Streuer neemt uitspraken niet terug: 'Die Red Bull-hype een beetje overdreven'

11-06-2020 18:30
67

Kersvers FC Twente-directeur Jan Streuer is tegenover Voetbal International uitgebreider ingegaan op zijn controversiële uitlatingen. De opvolger van Ted van Leeuwen liet weten 'liever een goede Nederlandse trainer' te willen dan een buitenlandse eindverantwoordelijke: de Duitser Alexander Zorniger heeft inmiddels bedankt voor de belangstelling vanuit Enschede.

Streuer benadrukt nogmaals geen spijt te hebben van zijn uitspraken. "Ik ben er totaal niet van geschrokken, ik heb wel gekkere dingen meegemaakt. Ik was net binnen bij Twente en wist niet precies hoe ver de onderhandelingen met die trainer waren", reageert hij tegenover VI. Zorniger lijkt nu volledig uit beeld, beseft ook Streuer. "Als hij er geen zin meer in heeft, moet hij het niet doen."

De TD heeft in principe niets tegen buitenlandse trainers, benadrukt hij. "Dat kán wel, maar dan is alles helemaal nieuw. Je kent niemand, je kent de clubs niet, de Nederlandse voetbalcultuur niet. Dat kost dan allemaal tijd. Daarom heb ik liever een Nederlandse trainer", verduidelijkt hij.

Het feit dat Zorniger zijn sporen heeft verdiend bij Red Bull Leipzig, zegt Streuer niet zoveel. "De hype rond iedereen die bij de Red Bull-clubs heeft gewerkt, vind ik een beetje overdreven", vindt hij zelfs. "Dat Leipzig zoveel succes heeft, heeft ook heel veel met geld te maken. Zij hebben telkens de beste spelers kunnen halen, dan kom je wel een keer in de top van de Bundesliga terecht."