Tijdperk-Tapia ten einde in De Kuip: Feyenoord bevestigt vertrek van Peruviaan

Tijdperk-Tapia ten einde in De Kuip: Feyenoord bevestigt vertrek van Peruviaan

11-06-2020 18:35 Laatste update: 18:50
95

Voor Renato Tapia zit zijn avontuur bij Feyenoord er na ruim vier jaar op. De Peruviaan kwam in januari 2016 over van FC Twente en vertrekt transfervrij, maakt Feyenoord bekend via de officiële kanalen.

Het afscheid tussen beide partijen komt niet uit de lucht vallen: de controleur liet medio mei al weten dat hij zijn heil elders ging zoeken. Tapia was nooit een onomstreden basiskracht in De Kuip en werd tijdens het seizoen 2018/2019 al aan Willem II verhuurd. Desondanks valt het naderende afscheid hem zwaar. "Ik heb hier nog steeds vrienden, die zie ik als familieleden. Het wordt moeilijk, maar het is het beste voor iedereen. Natuurlijk zal ik mensen missen, maar dat is part of life."

In ruim vier jaar Feyenoord mocht Tapia tweemaal de Johan Cruijff Schaal en twee keer de KNVB Beker omhoog houden. Het landskampioenschap van 2017 was echter hét hoogtepunt van zijn tijd in Rotterdam-Zuid. "It was crazy. Wij hebben dat jaar een beetje geluk gehad, net als ieder team dat kampioen wordt. Maar iedereen heeft hard gewerkt, of ze nu wel of niet aan spelen toekwamen. Dus voor mijn gevoel hadden we ook recht op het kampioenschap. Ook de reserves pakten hun goals en assists mee."

Waar de 53-voudig international van Peru zijn loopbaan voort gaat zetten, is nog niet bekend. Aangezien hij al in 2013 naar FC Twente is gekomen, mag hij aanspraak maken op een Nederlands paspoort, waardoor hij eenvoudiger transfers binnen Europa kan maken.