Sevilla trapt af met derbyzege en blijft op Champions League-koers

Sevilla trapt af met derbyzege en blijft op Champions League-koers

11-06-2020 23:58 Laatste update: 12-06-2020 00:09
20

De kop is eraf in de Primera División: stadgenoten Sevilla FC en Real Betis hebben donderdagavond de eerste competitiewedstrijd na de coronacrisis afgewerkt. Luuk de Jong en de zijnen trokken El Gran Derbi naar zich toe, waardoor de nummer drie van Spanje op koers blijft voor een direct Champions League-ticket.

De Jong stond aan de aftrap in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, terwijl voormalig PSV-maatje het moest doen met een plek op de reservebank. Gastheer Sevilla trok direct het initiatief naar zich toe en leek na een klein kwartier al te kunnen scoren: Lucas Ocampos trof echter aluminium. De Jong en Jules Koundé waren ook gevaarlijk met het hoofd, maar misten het doel van Joel Robles rakelings. Betis stelde er weinig tegenover, maar haalde met 0-0 de rust.

Tien minuten na de pauze werd de ban gebroken. Luuk de Jong ging naar de grond na een lichte aanraking in een luchtduel met Marc Bartra: arbiter Antonio Mateu Lahoz wees naar de stip en de VAR verdedigde die beslissing. Ocampos hield zijn zenuwen in bedwang en tekende voor de eerste treffer na de coronastop: 1-0. Niet veel later was de derby feitelijk beslist: Sevilla kreeg een corner, Ocampos verlengde subtiel met de hak en Fernando werkte van dichtbij de 2-0 binnen.

In de slotfase gebeurde niet veel meer: De Jong was één van de in totaal tien (!) moegestreden spelers die gewisseld werden, diverse overgebleven spelers werden geveld door kramp. Betis probeerde het nog wel, maar de zege voor de rivaal kwam niet meer in gevaar. Sevilla komt op 50 punten en zet nummer vier Real Sociedad voorlopig op vier punten afstand. De groene stadgenoot moet het waarschijnlijk doen met een anoniem einde van het seizoen in de middenmoot.