'Overmars in spagaat: Ajax-selectie overvol, aasgieren cirkelen boven Amsterdam'

'Overmars in spagaat: Ajax-selectie overvol, aasgieren cirkelen boven Amsterdam'

12-06-2020 06:52 Laatste update: 07:02
333

Marc Overmars zit in een spagaat, meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant is de selectie van Ajax overvol en is het door de interesse van Europese topclubs onzeker of de grootste talenten van De Toekomst in Amsterdam blijven.

Ryan Gravenberch (18) ondertekende donderdag na slepende onderhandelingen een driejarig contract. Ajax hoopt dat Brian Brobbey (18), Sontje Hansen (18), Kenneth Taylor (18), Naci Ünüvar (17), Anass Salah-Eddine (18) en de tweeling Jurriën en Quinten Timber (18) hem volgen, maar heeft een zware kluif. Niet alleen is het perspectief van de talenten op dit moment gering, ook cirkelen Europese topclubs 'als aasgieren boven de talentenfabriek van Ajax', schrijft De Telegraaf.

Het is niet uitgesloten dat de talenten die vorig jaar het EK O17 wonnen Ajax via de zijdeur verlaten, klinkt het. Er dreigt zelfs 'een roemloze aftocht'. Eén van de redenen is de overvolle selectie van Erik ten Hag. De trainer heeft de beschikking over 28 spelers, waardoor zelfs meetrainen een lastig verhaal wordt voor de parels van de jeugdopleiding. De Telegraaf noemt Timber en Brobbey als enige kandidaten voor een plek in de eerste selectie.

Het brengt Overmars in een spagaat, nu de contracten van Brobbey, Hansen, Taylor, Salah-Eddine en de Timber-tweeling nog maar één seizoen doorlopen. Ünüvar ligt nog wel twee jaar vast. Volgens De Telegraaf heeft het zevental een eerste aanbieding voor een nieuwe, langdurige verbintenis naast zich neergelegd of beantwoord met een tegenvoorstel. 'En dus zijn zij een aantrekkelijke prooi voor de rondcirkelende aasgieren.' Deze Europese topclubs bieden meer geld.

Transfermarkt en doorstroming
Het steekt bovendien dat Overmars zijn heil op de transfermarkt zoekt als Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek vertrekken. Dat gebeurde ook na de transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea: de Braziliaan Antony komt deze zomer voor minimaal 16 en maximaal 22 miljoen euro over van São Paulo. Met uitzondering van Gravenberch, Timber en wellicht Brobbey, vindt Ten Hag de huidige toptalenten nog niet klaar voor het grote werk.

Tot slot is er nog het 'onbegrip' over de spelers die een plekje bezet houden in Ajax 1 en daarmee de doorstroming vanuit de jeugdopleiding blokkeren. 'Het zal voor de jongelingen moeilijk zijn te verteren dat Lisandro Magallan, Kik Pierie, Razvan Marin en de andere Braziliaanse aanwinst Giovanni in elk geval in de voorbereiding wel een (trainings)kans lijken te krijgen, terwijl Carel Eiting, Noa Lang en Jurgen Ekkelenkamp volop kansen hebben gehad, maar die nog niet pakten', besluit De Telegraaf.