Kunstgras verdwijnt langzaam uit Eredivisie: 'oprecht blij' PEC Zwolle stapt over

Kunstgras verdwijnt langzaam uit Eredivisie: 'oprecht blij' PEC Zwolle stapt over

12-06-2020 10:48 Laatste update: 11:15
147

PEC Zwolle stapt over van kunstgras naar echt gras. Dat maakt de club uit Overijssel vrijdag op de 110e verjaardag bekend. PEC volgt daarmee het voorbeeld van VVV-Venlo en ADO Den Haag.

Het kunstgras wordt per direct ingeruild voor natuurgras, bevestigt PEC. Daarmee komt een einde aan een periode van dertien jaar waarin de club uit Zwolle op een artificiële ondergrond speelden. Ook is voor het eerst dat er echt gras komt te liggen in het MAC3PARK stadion, waar PEC sinds 2007 de thuiswedstrijden speelt.

"Met deze transitie zetten we een reuzenstap in het verder professionaliseren van het topsportklimaat bij de club", reageert algemeen manager Jeroen van Leeuwen. "Het complexe proces heeft ruim een jaar in beslag genomen, want het is meer dan alleen even een veld vervangen. Ik ben dan ook oprecht blij dat het gelukt is en dat we op de zeer korte termijn met de werkzaamheden beginnen. De verwachting is, dat het nieuwe speelveld over ongeveer acht weken bespeelbaar is."

VVV en ADO stapten kort geleden ook over. Op dit moment spelen alleen nog FC Emmen, Sparta en Heracles Almelo op op kunstgras.