Martins Indi 'bang' en 'zeer bezorgd': Ik heb dat niet naar buiten gebracht

Martins Indi 'bang' en 'zeer bezorgd': "Ik heb dat niet naar buiten gebracht"

12-06-2020 11:10
44

Bruno Martins Indi zou deze week met Stoke City oefenen tegen Manchester United, maar op het laatste moment ging er een streep door het vriendschappelijke duel. De reden: bij Stoke-manager Michael O'Neill werd het coronavirus geconstateerd.

"Ik heb hem een persoonlijk bericht gestuurd om hem steun te wensen. Ik hoop dat het goed met hem blijft gaan", zegt Martins Indi tegen RTL Nieuws. "Of ik door zo'n bericht weer bang word? Nee, wel alerter. We worden op de club twee keer in de week getest en erg goed in de gaten gehouden. Maar je ziet het: dan nog kan het gebeuren."

Wedden

Meer odds

De verdediger (27) nam het coronavirus aanvankelijk niet echt serieus, totdat iemand in zijn naaste omgeving besmet raakte. "In januari dacht ik nog: dit zal wel meevallen. Er werd door mij en velen makkelijk over gedaan. Maar toen het virus zo dichtbij kwam, zag ik pas hoe erg het kan zijn."

"Daaruit heb ik een belangrijke levensles getrokken", vertelt Martins Indi. "We moeten elk virus respecteren. Het is er, laat zich niet sturen en kan heel krachtig zijn. Of ik bang ben geweest? Ja, en ook zeer bezorgd. Ik heb dat niet naar buiten gebracht, omdat mijn naasten dat niet wilden. En dat hoor ik te respecteren."