Stekelenburg: 'Kaká kwam naar me toe en zei: how did you save that?'

Stekelenburg: 'Kaká kwam naar me toe en zei: how did you save that?'

12-06-2020 11:29
73

Maarten Stekelenburg speelde tien jaar geleden een glansrol op het WK in Zuid-Afrika, waar het Nederlands elftal strandde in de finale. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn persoonlijke hoogtepunt: 'die' redding tegen Brazilië.

Stekelenburg voorkwam met een uiterste krachtsinspanning een zeker doelpunt van Kaká. Had de Braziliaan gescoord, dan was het 2-0 en waarschijnlijk over en sluiten geweest. "Ik moest me volledig strekken en pakte 'm mooi", zegt Stekelenburg met gevoel voor understatement. "Bij de corner die volgde, kwam Kaká nog even naar me toe en zei hij: How did you save that? Dat vond ik wel mooi."

"Ik vind het zelf trouwens niet eens mijn beste redding van dat toernooi", aldus de keeper van Everton. "In de achtste finale tegen Slowakije had ik een veel moeilijkere redding, maar het was wel de mooiste, denk ik. Alles kwam op dat moment samen. We hadden het heel zwaar en als het 2-0 was geworden, was het gewoon klaar geweest. Dat voelden we allemaal. Doordat die bal er niet in ging, bleven we in de wedstrijd en konden we het in de tweede helft nog omdraaien dankzij Wesley (Sneijder, red.)."

Stekelenburg kon na de gewonnen kwartfinale niet meer stuk. "Ik was al helemaal niet meer met die redding bezig, maar hoorde achteraf pas wat het in Nederland had losgemaakt. Die wedstrijd tegen Brazilië was dé ommekeer, opeens geloofde iedereen dat we wereldkampioen konden worden."