'Ik had veel wedstrijden van Feyenoord gemist en ook het EK zou lastig worden'

'Ik had veel wedstrijden van Feyenoord gemist en ook het EK zou lastig worden'

12-06-2020 11:42
57

Nicolai Jörgensen kan niet met zekerheid zeggen dat hij deze zomer bij Feyenoord blijft. Vorig jaar verlengde de Deense spits (29) zijn contract om nog één seizoen te vlammen en daarna een stap te zetten, maar door aanhoudend blessureleed kwam hij opnieuw bedrogen uit.

Jörgensen kwam tot slechts dertien optredens, waarin hij vijf keer scoorde. "Ik ben er niet zo bezorgd over of ik moet vertrekken of niet", zegt de spits tegen Rijnmond. Waar zijn toekomst ligt, is 'lastig te zeggen'. "Ik heb de laatste anderhalf jaar niet veel gespeeld. Ik ben nu eigenlijk vooral bezig om fit te worden en om voor Feyenoord te spelen. Als de dag komt dat ik moet vertrekken bij Feyenoord, dan komt het. En zo niet, dan ben ik ook blij."

Het niveau uit zijn eerste jaar, toen hij Feyenoord met 21 goals en 14 assists naar de landstitel leidde, haalde hij nooit meer. "Je bent nooit beter dan je laatste seizoen. Zo werkt het in het voetbal. En dat weet ik", is Jörgensen zelfkritisch. "Voor nu denk ik vooral aan een goed seizoen draaien. Hopelijk met fans. De enige gedachte die nu ik heb, is om te houden wat ik heb en hopelijk net zo succesvol te zijn als ik mijn eerste jaar bij Feyenoord."

Jörgensen moest de laatste weken voor de coronastop laten schieten door een voetblessure, maar is inmiddels weer fit. "Misschien had ik het einde van de competitie nog kunnen halen. Als ik egoïstisch kijk, dan was het (coronavirus, red.) goed voor mij. Ik had anders veel wedstrijden van Feyenoord gemist en ook de deelname aan het EK zou lastig worden."