Matusiwa versus Fledderus in Groningen: Met zulke mensen wil ik niet in zee gaan

Matusiwa versus Fledderus in Groningen: "Met zulke mensen wil ik niet in zee gaan"

12-06-2020 13:51
74

Azor Matusiwa heeft donderdag woedend het trainingscomplex van FC Groningen verlaten. De 22-jarige controleur zinspeelt na één seizoen in Groningen op een transfer, maar zijn club wil daar niet zomaar aan meewerken.

Matusiwa staat in de belangstelling van verschillende Franse clubs, maar wordt door zijn ontsteltenis aan zijn tot 2023 doorlopende contract gehouden. "Toen ik tekende, zijn er bepaalde afspraken gemaakt. Die afspraken worden nu niet door Mark-Jan Fledderus (de technisch directeur, red.) nagekomen. Daar kan ik boos om worden", steekt hij in gesprek met RTV Noord lont in het kruitvat. "Met zulke mensen wil ik niet in zee gaan. Op deze manier wil ik niet door. Er moet nu echt wat gebeuren."

Wedden

Meer odds

De bij Ajax opgeleide middenvelder bevestigt dat een niet nader genoemde Franse club voor hem in de markt is. In zijn optiek doet FC Groningen er juist verstandig aan om mee te werken aan een vertrek. "Ik weet ook wat de situatie van FC Groningen op dit moment is", doelt hij op de recente ontslagen op de werkvloer. "Daarom denk ik dat we elkaar kunnen helpen op dit moment."

Fledderus blijft echter bij zijn standpunt. "We hebben aangegeven dat we nu geen reden zien om hem te verkopen. Daar is hij boos over", luidt zijn bondige reactie.