Premier League-clubs maken statement: geen spelersnamen, maar 'Black Lives Matter'

Premier League-clubs maken statement: geen spelersnamen, maar 'Black Lives Matter'

12-06-2020 19:25
113

De spelers in de Premier League zullen tijdens de hervatting van de competitie een statement tegen racisme maken. De namen op hun shirt zullen worden vervangen door de tekst 'Black Lives Matter', heeft het organiserend orgaan van de competitie bekendgemaakt.

De dood van George Floyd in de Verenigde Staten en de daaropvolgende maatschappelijke onrust hebben ook in de Premier League veel losgemaakt. Er gingen stemmen op om een statement te maken en dat verzoek is ingewilligd, heeft de Premier League laten weten. 'Wij als spelers staan zij aan zij', klinkt het. 'We willen raciale discriminatie – in wat voor vorm dan ook – voorgoed uitbannen. Dit gebaar is een symbool van eenheid.'

Ook zullen de spelers bij het begin van de wedstrijden op één knie zitten, net zoals bij sommige wedstrijden in de Bundesliga al gedaan werd. Daarnaast zullen de spelers een speciale badge op hun shirt dragen waarin de Britse gezondheidszorg wordt bedankt voor zijn inspanningen tijdens de coronacrisis.

De Premier League gaat woensdag weer van start. League Cup-finalisten Manchester City en Aston Villa spelen hun inhaalwedstrijden tegen Arsenal en Sheffield United.